POSTUP PŘÍPRAVY: Do 1/4 1 mírné osoleného mléka dáme 50g másla, přistrouháme do něho muškátový oříšek a postavíme na sporák. Když začíná kypět, odstavíme je, vmícháme do něho rychle 1/8 kg hrubé mouky, dáme opět na sporák a na mírném ohni trpělivě mícháme tak dlouho, až nám v hrnci vznikne tuhá kaše, která se nelepí.. Pak opět odstavíme, v misce ušleháme 3 vejce se 120g nastrouhaného sýra a po troškách přidáme, za stálého míchání, do těsta v hrnci. Dobře propracujeme a dáme mezitím vařit slanou vodu. Z vychladlého těsta odkrajujeme lžičkou noky do vařící vody a necháme polozakryté na plotně vařit 10 až I2 minut. Mezitím si připravíme bešamelovou omáčku: do rozpuštěného másla přidáme muku, uděláme bledou jíšku a zalijeme ji odraženým mlékem. Zatím se nám gnocchi uvařily. Scedíme je a nachystáme si vymaštěný kastrol nebo ohnivzdornou mísu, do níž nalijeme trochu bešamelu, pak dáme vrstvu gnocchů, zalijeme je zbylou omáčkou, zasypeme ještě strouhaným sýrem, pokapeme máslem nebo dáme hrudku másla navrch a necháme zapéci. Se salátem z rajčat je to pokrm tak zdravý a výživný, že k němu musíme vypít alespoň 2 sklenice vína, abychom vůbec vytrávili.