INGREDIENCE: 1 uzené koleno, 200g hladké mouky, 100g brambor, 2 žloutky, 20 g droždí, sůl, tuk na pomaštění plechu, mléko.
POSTUP PŘÍPRAVY: Uzené koleno důkladně očistíme, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vodu slijeme, koleno opět zalijeme studenou vodou a uvaříme je do měkka. Z mouky, vařených, prolisovaných brambor, jednoho žloutku a kvásku z vlažného mléka a droždí a soli uděláme tuhé těsto, z něhož vytvarujeme bochánek. Necháme jej 2 hodiny kynout. Mezitím vychladlé uzené koleno vykostíme, položíme na plát těsta o síle asi čtyři milimetry, zabalíme do tvaru bochánku a přeložíme na pomaštěný plech. Po další půlhodině bochánek potřeme žloutkem a upečeme. Před podáním nakrájíme studený bochánek na plátky.