INGREDIENCE: 150g uzené syrové rolky, 20g tuku na opečení, 1 dl vývaru z kostí (šťáva z pečeně), 100g karotky, 50g cibule, bobkový list, hřebíček, 5 cl šťávy z pečeně, 3 cl dezertního vína.
POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové uzené rolované ramínko se vaří necelou hodinu. Napůl uvařené se vyjme, nechá okapat, pomalu opeče na tuku a zalije trochou vývaru. Pak se přidá na drobné kostičky nebo plátky krájená karotka, na plátky krájená do zlatová osmahnutá cibule, bobkový list a hřebíček a za stálého polévání se dusí asi 1 1/2 až 2 hodiny. Potom se přidá šťáva z pečeně nebo silnější vývar z bílých kostí a masa se nechá bez dalšího polévání dusit do měkka. Po vyjmutí rolky se šťáva zastřikne Madeirou (nebo jiným vhodným dezertním vínem) a dochutí. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.