INGREDIENCE: 150g masa z vepřové kýty (libové), 20g hladké mouky, 20g oleje nebo sádla, sůl, mletý pepř, česnek, 50g šťávy z telecí pečeně nebo silný vývar z telecích kostí, 60g špaget, 30g másla na dušeni, sůl, 30g žampiónů, 30g šunky nebo uzeného jazyka.
POSTUP PŘÍPRAVY: Mírně naklepané plátky vepřového masa z kýty (ve tvaru madailónků) se potřou směsi soli, mletého pepře a třeného česneku, obalí v mouce a opečou na roštu nebo v pánvičce na oleji. Zbylá šťáva s tukem, zastříknutá šťávou z telecí pečeně se krátce povaří, přelije se s ní hotové medailónky. Typickou přílohou jsou špagety (nesmi být uvařeny do měkka), posypané nebo promíchané s plátky nebo nudličkami na másle podušených žampiónů, na nudličky nakrájenou šunkou nebo uzeným jazykem.