xkuchtik.cz

 

KOTLETA PRO LABUŽNÍKY.

 

INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, 150g vařené šunky, 120g másla, 80g mouky, sůl, pepř, 2 vařená vejce, 1/2 citrónu, 1/4 l kyselé smetany, 1/2 l bílého vína, 400g čerstvých hříbků či žampiónů. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety opatrně prořízneme, do každé vložíme plátek šunky, polovinu vařeného vejce a naklepáním okrajů uzavřeme. Osolíme je, opepříme a po obou stranách prudce opečeme na másle nebo na oleji. Potom je podlijeme bílým vínem, přidáme nakrájené hříbky nebo žampióny a necháme pod pokličkou dusit do měkka. Když jsou kotlety hotové, vyjmeme je, omáčku zaprášíme moukou, popřípadě přidáme trochu vývaru, necháme ji krátce povařit a ochutíme kyselou smetanou s citrónovou šťávou. Před podáváním vložíme kotlety znovu do omáčky, kterou necháme ještě jednou přejít varem. Vedle houskových knedlíků lze za přílohu volit vařený chřest.

 


Vloženo:16. 6. 2001  
http://www.xkuchtik.cz