xkuchtik.cz

 

DOMÁCÍ HUSPENINA III.

 

INGREDIENCE: 500g vepřové plece, 1 kg vepřových nožiček, mletý a celý pepř, 1 bobkový list, 2 bobule nového koření, kousek cibule, 1 vejce uvařené natvrdo, 2 sterilované okurky, kousek zelené a červené papriky, sůl, ocet, kousek mrkve a celeru, špetka cukru, petrželka.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové nožičky očistíme, opálíme zbytky štětin, i s vepřovou plecí opláchneme, vložíme do úzkého hrnce zalijeme je vodou tak , aby byly potopeny, osolíme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, cibuli a pod poklicí uvaříme doměkka. Ke konci varu přidáme mrkev a celer. Měkké maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na drobné kousky, klihovité části nožiček jemně usekáme. Vývar procedíme, odpaříme na objem 1 l, přidáme cukr, sůl, ocet, promícháme a částí rosolu vylijeme kovovou misku vyloženou rozstřiženým mikrotenovým sáčkem. Po ztuhnutí na něj urovnáme kolečka vařeného vejce, petrželkou a drobně nakrájenou zelenou i červenou paprikou, do zbytku rosolu vmícháme maso na kostičky nakrájené okurky, mrkev a celer, mletý pepř a vše nalijeme na připravený základ. Huspeninu necháme v chladu ztuhnout (několik hodin nejlépe přes noc), před podáváním ji vyklopíme na misku, nakrájíme na porce a podáváme s jemně krájenou cibulí a zředěným octem.

 


Vloženo:7. 11. 2005  
http://www.xkuchtik.cz