INGREDIENCE: 500 g Vepřové plece, 500g vepřových jater, 2 větši cibule, 100g škvařeného sádla, 10g sladké mleté papriky, 10g ostré mleté papriky, 100g hladké mouky, sůl, kmín, majoránka, třený česnek.
POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně nakrájenou cibuli usmažíme na sádle do růžova. Vsypeme papriku, rychle zamícháme a zalijeme vodou nebo vývarem ze zabijačkové polévky. Do vroucího základu přidáme na kostky nakrájená játra, která jsme na sítku předem propláchly vařící vodou a spolu s masem podusíme asi 15 minut. Podle potřeby podlijeme vývarem. Zahustíme moukou, kterou rozšleháme v prochladlém vývaru nebo vodě. Opatrně mícháme a ještě provaříme. Podle potřeby dochutíme kořením, solí a česnekem. Guláš podáváme s chlebem nebo pečivem, zdobíme kolečky cibule.