INGREDIENCE: 500 g vepřových jater, 500g vepřové plece, 1 kg vepřového bůčku (můžeme použít i výřez, pokud je tučný), 1 cibule, sádlo, sůl, paštikové koření.
POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na kousky, prosolíme solí (nebo rychlosolí - na 1 kg masa 20 g soli) a necháme 12 až 24 hodin proležet. Pak dáme do kastrolu, mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme nebo pečeme v troubě spolu s na sádle osmaženou cibuli do měkka. Necháme vychladnout, pak jemně dvakrát až třikrát umeleme spolu s vepřovými játry, dochutíme kořením, případně dosolíme. Dobře je ještě paštiku mixérem vyšlehat. Plníme do sklenic nebo plechovek, uzavřeme a sterilujeme 1 hodinu při 100°C. Pro běžnou konzumaci vaříme 1 hodinu ve vodní lázní v troubě pod pokličkou ve formě na srnčí hřbet.