INGREDIENCE: 400g hovězího masa bez kostí, 200g vepřového masa bez kostí, 2 žemle, mléko, sůl, 1 vejce, kousek cibule, česnek, mletý pepř, 2 lžíce polohrubé mouky, kousek slaniny, olej, 1 párek, strouhanka.
POSTUP PŘÍPRAVY: Žemle pokrájíme na plátky, pokropíme mlékem a necháme prosáknout. Hovězí i vepřové maso umeleme, pak umeleme i žemle. Ke směsi přidáme sůl, vejce, drobně nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, pepř, slaninu, nakrájenou na kostičky a vše dobře rozmícháme. Podle potřeby přidáme mouku a strouhanku a opět promícháme. Na navlhčeném prkénku uděláme ze směsi obdélník, podélně doprostřed položíme párek, těsto stočíme do tvaru šišky a spojem dolu položíme na vymaštěný pekáč. Sekanou předpečeme v hodně předehřáté troubě, po chvilce příkon tepla zmírníme, podlijeme trochou vody a pečeme, přitom jí poléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou. Příloha bramborový salát.