INGEDIENCE: Zvěřina z 1 vydry nebo nutrie, 1/4 l vinného octa, koření, 5 zrn pepře, 5 zrn nového koření , 3 hřebíčky,špetka tymiánu, 3 bobkové listy, 5 bobulek jalovce, kousek zázvoru, 1/4 l kyselé smetany, 10 dkg másla, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Zvěřinu (myslivecky jádro) vydry nebo nutrie Naložíme do studeného octového nálevu, který připravíme takto: Vinný ocet povaříme s 1/2 l vody s cibulí, trochu pepře, novým koření, tymiánem,bobkovým listem, hřebíčkem a zázvorem. Zvěřinu posypeme Roztlučeným jalovcem promíchaným se solí a pak polijeme vychladlým octovým nálevem.V něm necháme zvěřinu uležet 3-4 dny, za častého obracení.Po této době se vydra vyjme z mořidla, nechá se odkapat a peče se na másle za častého polévání vodou a vlastní šťávou až do změknutí. Nakonec můžeme přilít sklenku červeného vína nebo kyselou smetanu