xkuchtik.cz

 

VEPŘOVÉ PLÍČKY NA SMETANĚ.

 

INGREDIENCE: 500 g vepřových plic, 400g vepřového srdce, 400 g vepřových jater, l00 g sádla, 120 g hladké mouky, 200 g kořenové zeleniny, 3 dl mléka, 2 dl smetany, celé nové koření, pepř, bobkový list, sůl, cukr, ocet, citrón.

POSTUP PŘÍPRAVY: Pokud neupravujeme plíčky bezprostředně po zabijačce, tak připravené droby opláchneme a dáme do mírně osolené vody vařit spolu s kořením a zeleninou. Po uvaření droby vyjmeme (játra vyjmeme dříve) a nakrájíme na jemné nudličky. Před tím si připravíme světlou cibulovou jíšku, kterou zředíme mlékem, smetanou a podle potřeby vývarem z drobů a chvíli necháme provařit. Do takto upravené omáčky vložíme nakrájené veškeré droby, dochutíme citronem, octem a podle potřeby solí i cukrem. Chvíli povaříme a opatrně promícháme, aby nudličky drobů zůstaly celistvé.

 


Vloženo:26. 9. 2005  
http://www.xkuchtik.cz