INGREDIENCE: Asi 1 kg daňčí zvěřiny z plecka, 12dkg slaniny, 1 mrkev, 1 menší petržel, kousek celeru, 1 cibule, 5 zrnek pepře, 3 zrnka nového koření, 1 bobkový list, špetka tymiánu, 10dkg másla, 3 lžíce bílého vína, mouka. : NÁDIVKA - 3 rohlíky pokrájené na kolečka, vařící mléko, 10dkg tlustšího uzeného pokrájeného na kostičky, 2 vejce, sůl a petrželka. POSTP PŘÍPRAVY: Plecko necháme odležet v jalovčinkách. Pak je omyjeme, vykostíme, rozřízneme na plocho. Posolíme, proložíme slaninou, natřeme nádivkou a zašijeme. Na kastrolu zpěníme na másle kořenovou zeleninu a cibuli pokrájenou na plátky, přidáme pepř, nové koření, bobkový list, tymián, na to vložíme připravenou zvěřinu a dusíme ji. Podléváme bílým vínem a vodou podle potřeby. Měkkou zvěřinu vyjmeme, šťávu protřeme sítem, zahustíme slabě moukou, necháme přejít varem a přelijeme na pokrájenou zvěřinu. Jako přílohu podáváme bramborové krokety, různé saláty nebo kompoty.