xkuchtik.cz

 

SLUKA PÁLENÁ RUMEM (FLAMBOVANÁ)

Silvestrovské Menu !!

 

INGREDIENCE: 1 sluka, sůl, pepř, 5 cl rumu, 150g slaniny (k obalení, do kašoviny), 5 g kuřecích jater, 30g másla, strouhanka, muškátový oříšek, bílý chléb.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěná odleželá sluka se pečlivě vykuchá a opláchne (vnitřnosti se použijí k přípravě kašoviny). Potom se osolí, opepří, pokape dobrým rumem a zabalí do tenkých plátků slaniny. Stáhne se nití nebo motouzem a nechá asi. 20 minut péci v horké troubě. Potom se znovu stříkne rumem a vyjme z trouby. Kuřecí nebo jiná játra z drůbeže se opečou na másle s jemně krájenou slaninou, přidají se dobře očištěné, opláchnuté a rozsekané slučí vnitřnosti (vyjma žaludku), vše se dobře podusí á rozseká nebo umele na jemnou kašovinu. Kašovina se podle potřeby zahustí jemnou bílou strouhankou, ochutí se solí, pepřem, případně muškátovým oříškem a znovu krátce podusí. (Vnitřnosti lze použít jen ze sluky lesní.) Tenké krajíčky bílého chleba se nejprve potřou lehce máslem a potom připravenou kašovinou. Upečená sluka se rozsekne a na míse se obloží připravenými kraj íčky chleba s kašovinou. Šťáva., zbylá po pečení, se podává zvlášť. Před podáváním se sluka znovu opálí malým množstvím kvalitního rumu.

 


Vloženo:25. 12. 2007  
http://www.xkuchtik.cz