xkuchtik.cz

 

DIVOKA KACHNA NA VINĚ.

 

INGREDIENCE: 1250 g divoké kachny (vykuchané, očištěné), 75 g rostlinného tuku, 75 g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel), 25 g rybízové zavařeniny, trochu hladké mouky, 25 g cukru, sůl, divoké koření, 2,5 cl červeného vína, 150 g jablk POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kachnu osekáme, opálíme nad ohněm, opereme, osolíme a naplníme jablky. Na tuku osmažíme do růžova očištěnou, na kolečka krájenou kořenovou zeleninu a oloupanou cibuli. Přidáme divoké koření (nové koření, celý pepř, bobkový list), zalijeme trochou vařící vody, vložíme kachnu a pečeme v troubě do červena. Při pečení občas přeléváme vlastní šťávou, kterou podle potřeby doléváme vařící vodou. Pečenou kachnu vyjmeme, šťávu vysmahneme do tuku, zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme vlažnou vodou, aby po rozšlehání byla šťáva řídká a vaříme až se tuk odděluje od houstnoucí šťávy. Potom přidáme rybízovou zavařeninu, cukr, podle chuti osolíme, zalijeme červeným vínem, převaříme a přecedíme přes jemný cedník. Šťávu přeléváme porce pečené kachny.

 


Vloženo:16. 6. 2001  
http://www.xkuchtik.cz