xkuchtik.cz

 

KRŮTÍ MASO PO ČÍNSKU

 

INGEDIENCE: 200g krůtích prs, 1 malé vejce, 40g Solamylu, olej, 1 cibule, sladká i pálivá mletá paprika, sterilována kapie, 1 lžička sójové omáčky, 2 lžíce bílého vermutu, malý kousek česneku, špetka mletého zázvoru, špetka cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Krůtí prsa nakrájíme na tenké nudličky, promícháme se Solamylem a rozšlehanými vejci a necháme v chladnu asi 20minut odležet. Směs vložíme na větší pánev as rozehřátým olejem a za stálého míchání opékáme asi 2 minuty, až je maso v těstíčku dobře obaleno a opečeno:pak je procedíme a necháme odkapat. Na oleji zpěníme cibuli pokrájenou na tenká kolečka, vmícháme mletou papriku, potom kapii pokrájenou na nudličky a dusíme minutu.Směs zalijeme sójovou omáčkou a vínem, přidáme zpět maso, česnek rozetřený se solí, špetku cukru a mletý zázvor a podusíme ještě asi minutu. Podáváme s dušenou rýží.

 


Vloženo:16. 12. 2010  
http://www.xkuchtik.cz