INGREDIENCE: 300g hr. mouky, 3 včerejší rohlíky, 250 ml mléka, 1 žloutek, 1 lžička soli do knedlíků, 1 lžíce soli do vody, kde se budou knedlíky vařit, 1/4 čajové lžičky prášku do pečiva.
POSTUP PŘÍPRAVY: Do větší mísy nasypeme mouku, poprášíme ji práškem do pečiva, přidáme mléko ušlehané se žloutkem a soli, vše řádné promícháme a postupné vmícháme rohlíky nakrájené na kostičky. Těsto necháme 10 minut odpočinout. Poté z těsta pomoučenýma rukama utvoříme knedlík, vložíme jej do předem připravené osolené vroucí vody a vaříme 20 minut. Knedlík ihned po uvaření nakrájíme bílou nití nebo ostrým nožem na stejná kolečka, která pak přikládáme k omáčkám nebo i k pečeným nebo dušeným masům.