xkuchtik.cz

 

VÍDEŇSKÉ HOUSKOVÉ KNEDLÍKY

 

INGREDIENCE: 5 včerejších housek nebo rohlíků, 3 lžíce hr. mouky, 3 lžíce strouhanky, 2 syrová vejce, 2 syrové žloutky, 120g másla, 2 lžíce syrového mléka, 1 lžíce nadrobno nakrájené petrželové natě, 1 lžíce soli, 1 lžička soli.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si drobné nakrájené housky pokropíme mlékem, aby zvlhly. Pak spojíme utřené máslo se dvěma celými vejci a oběma žloutky. Nyní všechno, i zvláčněné kostičky housek, promícháme s moukou, strouhankou a petrželkou, osolíme čajovou lžičkou soli a dobře propracujeme vařečkou. Do většího hrnce dáme vařit vodu, kterou osolíme polévkovou lžící soli. Navlhčenýma rukama pak vytvoříme kulaté knedlíky velikosti velkého pomeranče, vložíme je do vroucí vody a vaříme 25 až 30 minut. Zda jsou knedlíky hotové si ověříme po 25 minutách. Vyjmeme z hrnce jeden knedlík a rozkrojíme jej nití nebo ostrým tenkým nožem. Nebude-li na řezu patrné syrové těsto, jsou knedlíky hotové. Rozkrojený knedlík, dopadne-li zkouška špatné, vrátíme zpátky do hrnce s vařící vodou a necháme jej s ostatními knedlíky ještě "dojít". Hotové knedlíky ihned rozkrojíme bílou nití nebo ostrým tenkým nožem.

 


Vloženo:28. 8. 2008  
http://www.xkuchtik.cz