xkuchtik.cz

 

HORNORAKOUSKÉ HOUSKOVÉ KNEDLÍKY.

 

INGREDIENCE: 6 včerejších rohlíků, 2 syrová vejce, 1/8 l mléka, 50 g rostlinného tuku nebo škvařeného vepřového sádla, 2 lžíce jemné pokrájené cibule, 50 g hrubé mouky, 1 lžíce najemno pokrájené zelené petrželky, 1 lžička soli na osolení těsta, 1 lžíce soli na osolení vody, ve které budeme knedlíky vařit.

POSTUP PŘÍPRAVY: Rohlíky nakrájíme na malé kostičky. Vejce a mléko promícháme, přidáme kostičky z rohlíků, osolíme a necháme chvilku odstát. Mezitím, v menším kastrolku, podusíme na rozpuštěném tuku cibulku, nakrájenou petrželku a spolu s moukou přidáme k odstátému polotovaru. Všechno řádné promícháme a pak mokrýma rukama utvoříme knedlíky velikosti jablka a dáme do vařící osolené vody na 15 minut. Po tomto čase by měly být knedlíky hotové. Můžeme se o tom přesvědčit tím, že rozřízneme zkušební knedlík ostrým nožem nebo bílou nití. Těsto uvnitř hotového knedlíku by nemělo být mazlavé.

 


Vloženo:30. 11. 2017  
http://www.xkuchtik.cz