INGREDIECE: 125dkg hl. mouky, 75dkg práškový cukr, 6 vajec, 2 žloutky, 25dkg medu, 80g rozpuštěného tuku (Hera , máslo), 2 lžíce kakaa, 2 lžičky jedlé sody, ze 2 citrónů kůra, po jedné lžičce roztlučených hřebíčků, anýzů a nového koření, ( anýz a nové koření jen špetku –nemusí být). POSTUP PŘÍPRAVY: Sypký materiál dobře promícháme.Přidáme rozšlehaná vejce, rozpuštěné másla a med. Dobře vypracované těsto odložíme do silonového sáčku a necháme vychladit 24 hodin. Těsto může zůstat i několik dnů nebo týdnů. Pečeme v mírně vyhřáté troubě 10 minut. Budeme-li perníčky zdobit, mažeme je vejcem po upečení, aby byli lesklé. POLEVA: 1 bílek, 160g práškového cukru, 1 vejce, trochu citrónové šťávy nebo octu které polevu vybělí a zředí.