INGREDIENCE: 600 g hovězího a skopového masa, 1 žemle, 4 stroužky česneku, sůl, 1 lžička drceného kmínu a koriandru, koření chilli, tuk na opečení, 1 cibule, 1 lžíce koření kari, 1 kelímek zakysané smetany, 1 lžíce polohrubé mouky, sůl, cukr.
POSTUP PŘÍPRAVY: Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kousky. Žemli rozlámeme a zalijeme vodou. Pak maso jemně umeleme s namočenou žemlí, kterou jsme vymačkali a promícháme s prolisovaným česnekem a kořením. Masovou hmotu rozdělíme na stejné kousky, každý zakulatíme a necháme v chladu odležet. Potom je opečeme v horkém tuku. Tuk z opékání slijeme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a koření kari, osmahneme, podlijeme trochou horké vody a podusíme. Smetanu rozmícháme s moukou, přidáme ji k cibuli a za stálého míchání povaříme. Omáčku podle chuti upravíme solí, cukrem a kořením chilli. Omáčka má být velmi ostrá. Vložíme do ní masové kuličky, prohřejeme a podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.