INGREDIENCE: 800g oloupaných brambor, 1 dl mléka, 200g hl. mouky, česnek, sůl, majoránka, ml. Pepř, 2 vejce, tuk na smažení.
POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory jemně nastrouháme, necháme chvíli stát, vylouženou tekutinu slijeme, přidáme mléko, mouku, rozetřený česnek, sůl, rozemnutou majoránku, pepř, rozšlehaná vejce a promícháme. Malou naběračkou vkládáme těsto do lívanečníku nebo na pánev s rozehřátým olejem a bramboráčky po obou stranách osmažíme.
Náplň 1: 250g kysaného zelí, 100g tučného párku, olej. Párek nakrájíme na kostičky, dáme do rozpáleného tuku, opečeme, přidáme kysané zelí a plníme náplň na bramboráček a přikryjeme druhým bramboráčkem.
Náplň 2: 200g vepřových jater, 1 sklenka Moravanky nebo Kunjovanky, 1 cibule, pepř, sůl.
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájená játra, orestujeme, pak přidáme Moravanku, chvíli podusíme a ke konci dochutíme. A na konec plníme náplň na bramboráček a přikryjeme druhým bramboráčkem.