INGREDIENCE: 1 kuře, 60g másla sůl.
Nádivka: 2 rohlíky, 2 vejce, 2 dl mléka, 20g tuku Juno či Hera, 200g vařeného uzeného masa, petrželka, muškátový oříšek, sůl, citrónová kůra.
POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře opláchneme ve studené vodě, křídla odřízneme kůži přes páteř podélné nařízneme ostrým nožem a opatrné maso s kůží oddělíme od kostry. Potom nařízneme stehna a opatrné je vykostíme. Vzniklý plát rozložíme, lehce naklepeme a osolíme. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem s rozšlehanými žloutky a solí. Když se mléko vsákne, přidáme nakrájené uzené maso, usekanou petrželku, nastrouhaný muškátový oříšek a citrónovou kůru. Z bílků ušleháme tuhý sníh, lehce vmícháme do nádivky a nádivku navršíme na plát kuřecího masa. Dobře svineme a zavážeme nití. Roládu vložíme na rozehřáté máslo, posolíme, podlijeme šálkem vody nebo vývarem z drůbků a ve vyhřáté troubě pečeme doměkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby mírně podléváme horkou vodou nebo vývarem. Měkké maso vyndáme a nakrájíme na plátky. Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší a vhodně doplníme zeleninovým salátem.