INGREDIENCE: 300g čočky, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky mleté papriky, sůl, 2 lžíce posekaných listů máty, 1/4 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky kari koření, 2 vejce, strouhanka, olej.
POSTUP PŘÍPRAVY: Čočku několik hodin máčíme ve vodě, uvaříme a semeleme na mákovém mlýnku spolu s cibulí a česnekem. Hmotu osolíme, okořeníme, přidáme vejce, podle potřeby strouhanku a zpracujeme. Formujeme karbanátky, obalujeme ve strouhance a smažíme nebo pečeme v troubě na plechu z obou stran do zlatova. Podáváme s přílohou a zeleninovým salátem. Obměny: Část čočky můžeme nahradit zelím nebo kapustou (meleme syrové). Do karbanátků můžeme místo strouhanky přidat ovesné vločky. Karbanátky můžeme namáčet ve vejci nebo smažit bez obalování vejcem a strouhankou (jako hamburger).