INGREDIENCE: 6 žemlí, mléko na jejich namočení, 40g másla, 4 žloutky, sůl, 50g anglické slaniny, 250g libového uzeného,trochu pepře, pažitka, sníh ze 4 bílků, tuk.
POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Na plátky pokrájené žemle necháme nasáknout v mléce. Šlehačem či ručně utřeme v míse máslo se žloutky. Přidáme vymačkané žemle, osmaženou slaninu, uvařené a na kostičky nakrájené uzené maso, pepř a nadrobno nasekanou pažitku a osolíme. Době promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Pekáč silněji vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a těsto do něj stejnoměrně upravíme. Na povrchu mírně pokapeme slaninou a pečeme v troubě dočervena asi 45 minut až hodinu. Podáváme krájenou na plátky, chutná i studená. Příloha: hlávkový salát nebo zeleninový salát.