xkuchtik.cz

 

PLNĚNÉ KRŮTÍ ŘÍZKY.

 

INGREDIENCE: 4 krůtí řízky, sůl, petrželka, kousek pórku, 1 lžíce hl. mouky, 1 lžíce másla ,olej.
Nádivka: 1 žemle, mléko, 1 vejce, 10g másla, 2 žampióny, kousek vařené mrkve, 1 lžíce hrášku, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Krůtí řízky rozklepeme do šířky, osolíme, lehce poprášíme drobně nakrájenou petrželkou, poklademe nádivkou a řízky přeložíme v půli. Okraje masa sklepneme paličkou a sepneme jehlami na závitky, řízky poprášíme moukou, vložíme do kastrolu se lžící oleje a másla, hned podlijeme trochou vody, přidáme nakrájený pórek a dusíme, až maso změkne. Při tom je podléváme horkou vodou a obracíme. Příloha brambory a kompot.

Příprava nádivky: Žemli nakrájíme na kostky, pokropíme mlékem a necháme prosáknout. Na másle lehce osmáhneme žampióny nakrájené na plátky, zalijeme rozšlehaným vejcem a umícháme řídkou nádivku. Přidáme žemli, mrkev nakrájenou na kostičky, hrášek, sůl a promícháme

 


Vloženo:3. 2. 2005  
http://www.xkuchtik.cz