INGREDIENCE: 4 krůtí řízky, sůl, petrželka, kousek pórku, 1 lžíce hl. mouky, 1 lžíce másla ,olej.
POSTUP PŘÍPRAVY: Krůtí řízky rozklepeme do šířky, osolíme, lehce poprášíme drobně nakrájenou petrželkou, poklademe nádivkou a řízky přeložíme v půli. Okraje masa sklepneme paličkou a sepneme jehlami na závitky, řízky poprášíme moukou, vložíme do kastrolu se lžící oleje a másla, hned podlijeme trochou vody, přidáme nakrájený pórek a dusíme, až maso změkne. Při tom je podléváme horkou vodou a obracíme. Příloha brambory a kompot.
Příprava nádivky: Žemli nakrájíme na kostky, pokropíme mlékem a necháme prosáknout. Na másle lehce osmáhneme žampióny nakrájené na plátky, zalijeme rozšlehaným vejcem a umícháme řídkou nádivku. Přidáme žemli, mrkev nakrájenou na kostičky, hrášek, sůl a promícháme