INGREDIENCE: 150g hlaviček různých hub, 2 stroužky česneku, majoránka, mletý pepř, mleté nové koření, mletý hřebíček, sůl, 1 l mléka15g droždí, trocha cukru, 200g hl. mouky, 1 vejce, tuk na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby nakrájíme nadrobno a smícháme je s prolisovaným česnekem, majoránkou, pepřem, novým kořením, hřebíčkem a solí. Necháme uležet. Mezitím si připravíme kvásek tak, že do poloviny množství vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a necháme na teplám místě vykynout. Do mouky zamícháme 1 vejce, přidáme vzešlý kvásek a okořeněné houby. Vypracujeme hladké těsto, do kterého postupně zapracujeme také zbylé mléko. Na tukem vymaštěném lívanečníku smažíme lívance dorůžova.