INGREDIENCE: 800g mražených hranolek, 2 vejce, šálek mléka, strouhanka (ze sušeného chleba), 2 lžíce nasekané petrželky, 1 kapra asi 2 1 - 3 kg, sůl, pepř, 1 šálku poloh. mouky, olej, citrón, grilovací koření, koření na ryby.
POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra vykostíme a rozdělíme na kousky. Mléko s vejcem rozšleháme jako obvykle, ale do chlebové strouhanky přidáme nasekanou petrželku. Než začneme rybí kousky obalovat, osušíme je z obou stran, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím a rybím kořením. Pak postupujeme klasickým způsobem na trojobal. Mouka (polohrubá, aby byla ryba křupavější), vejce, strouhanka. Smažíme v rozpáleném oleji asi 2 minuty po každé straně. Hranolky se připravují klasicky, kdo má rád ostřejší jídla, může před smažením hranolky okořenit pálivou paprikou, sušeným česnekem a bílým pepřem. Podáváme s tatarskou omáčkou nebo ústřicovou omáčkou a zeleinou.