INGREDIENCE: 4 porce kapra, sůl, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce hl. mouky, 4 lžíce oleje, 4 plátky uzeného bůčku (slaniny), 1 cibule, 2 bobkové listy, 10 zrnek pepře, olej, 2 lžíce másla, sekaná bazalka.
POSTUP PŘÍPRAVY: porce kapra omyjeme a otřeme utěrkou. Osolíme, zakapeme citrónovou šťávou a necháme v chladnu hodinu odležet. Poté kapra obalíme v mouce a dáme na rozehřátý olej. Přidáme plátky slaniny, jemně pokrájenou cibuli, bobkový list a zrnka pepře. Kapra z obou stran osmáhneme, poté zalijeme trochou vody a necháme pod pokličkou podusit do měkka. Když je kapr měkký, vydusíme šťávu a nakonec přidáme pro zjemnění 2 lžíce másla. Když se máslo rozpustí, vyjmeme kapra, přelijeme ho vydušenou šťávo s máslem a posypeme sekanou bazalkou.