INGREDIENCE: 800g předního srnčího masa, sůl, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 100g kořenové zeleniny (mrkev, celer petržel), 30g másla, 30g hl. moky, 2 lžíce brusinkového kompotu, šťáva z 1 citrónu, 1 lžíce octa, , špetka cukru, 1 l červeného vína, koření: 4 celé pepře, tymián, 1 bobkový list, 2 zrna nového koření, 2 zrna jalovce, 2 hřebíčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso odblaníme a nakrájíme na kousky, můžeme přidat i vnitřnosti (plíce a srdce). Maso osolíme. Na 2 lžících oleje osmáhneme nadrobno pokrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, přidáme maso a veškeré koření. Přidáme polovinu červeného vína a necháme vydusit. Poté přidáme brusinkový kompot, citrónovou šťávu, ocet a cukr, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Mezitím si z másla a hl. mouky připravíme jíšku.měkké maso vyjmeme z omáčky. Do omáčky vmícháme jíšku, přilijeme zbylé víno, necháme přejít varem a omáčku dobře promícháme. Potom ji přecedíme, případně dosladíme a dosolíme, přidáme máslo a krátce prohřejeme.