INGREDIENCE: 600grybího filé, citrónová šťáva, sůl, mletý pepř, 40g oleje, 4 rajčata, 4 vejce, 4 lžíce strouhaného ementálu, 1 sklenička bílého vína, muškátový oříšek, pažitka nebo petrželka.
POSTUP PŘÍPRVY: Zmrazené filé necháme trochu povolit a rozděláme na plátky, které pokapeme citrónem, osolíme a mírně opepříme. V dobře rozehřátém oleji po obou stranách opékáme doměkka. Zapékací mísu vytřeme olejem, složíme na ni plátky ryb, poklademe plátky oloupaných rajčat a přelijeme směsí rozkvedlaných vajec, vína a sýra, kterou trochu osolíme a ochutíme strouhaným muškátovým oříškem. Dáme do předehřáté trouby a pečeme, až vaječná hmota ztuhne. Při podávání sypeme jemně nakrájenou pažitkou nebo petrželkou. Příloha: Vařené brambory a salát.