xkuchtik.cz

 

KUŘECÍ FRIKASÉ S HOUBOVOU OMÁČKOU

 

INGREDIENCE:400 g žampionů, 600 g kuřecích prsíček, 2 lžíce oleje, 2 sáčky houbové omáčky, 8 lžic smetany, citronová šťáva, 2 lžíce pokrájené pažitky POSTUP PŘÍPRAVY:Oloupeme a na plátky nakrájíme žampiony. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobnější kostičky. V pánvi rozpálíme olej, nasypeme do něj pokrájená kuřecí prsa a za stálého míchání je osmahneme. Opečené kousky opatrně vyjmeme z pánve, necháme okapat tuk a odložíme stranou do tepla. Do vypečené šťávy nasypeme pokrájené žampiony a asi 5 minut je dusíme. Zalijeme 500 ml vody, ve které rozpustíme houbovou omáčku. Vaříme podle pokynů výrobce. Do hotové omáčky vrátíme opečené maso a 10 minut necháme stát. Potom přimícháme smetanu a citronovou šťávu. Frikasé podáváme posypané pažitkou a jako příloha se nejlépe hodí ochucená dlouhozrnná rýže

 


Vloženo:3. 5. 1999  
http://www.xkuchtik.cz