INGREDIENCE: 75g vyškvařeného sádla nebo jiného tuku, 5 cl mléka, 420g syrových brambor, 100g hl. mouky, 2 stroužky česneku, sůl, majoránka, ml. pepř, 1 vejce, 500g libovějšího uzeného bůčku nebo anglické slaniny, 500g kysaného zelí, 2 cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček uvaříme do měkka. Kysané zelí zalijeme vodou a vaříme asi 50 minut, poté je přecedíme přes síto a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, na trošce oleje osmažíme dozlatova, přidáme uvařené zelí a promícháme. Můžeme i různě přichutit, např. octem , citrónem, zakysanou i sladkou smetanou, naloženou zeleninou, ale prvně zkusme udělat kočičáka bez dalších příloh. Syrové brambory nastrouháme na menších otvorech struhadla, silněji z nich vymačkáme vodu, potom brambory zalijeme mlékem, přidáme vejce, koření, sůl a mouku. Lžící dobře promícháme v hladké řidší těsto, děláme z něj na rozpáleném tuku větší placičky a pečeme dozlatova. Na nahřátý talíř dáme tyto dvě placky. Na spodní placku dáme lžíci vařeného zelí, to rozprostřeme a na něj položíme plátek teplého uvařeného bůčku. Druhou placku položíme na tuto náplň. Vršek můžeme zdobit nejrůznější zeleninou, ale třeba i tatarkou s olivou. Zapíjíme pivem někdo vínem.