INGREDIENCE: 600g brambor, 3 cibule, 2 lžíce přeškvařeného másla, 400g libového salámu, 1/8 l rajčatové šťávy, sůl, ml. bílý pepř, 100g uleželé goudy, 1 lžička sušeného rozmarýnu, tuk do formy POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory vaříme ve slupce asi 15- 20 minut, oloupeme je a necháme zchladnout. Cibuli nakrájíme na kolečka. V pánvi zahřejeme1 lžíci tuku a cibuli na něm do zlatova usmažíme. Salám a brambory nakrájíme na plátky. Rajčatovou šťávu osolíme a opepříme. Sýr nastrouháme najemno. Vymastíme ohnivzdornou mísu a navrstvíme v ní cibuli, brambory, salám a polovinu nastrouhaného sýra. Přelijeme rajčatovou šťávou a posypeme zbytkem tuku nakrájeného na vločky. Nakonec nákyp zasypeme rozdrceným rozmarýnem a v předehřáté troubě 225°C jej 20 – 30 minut pečeme. Pět minut před koncem posypeme nákyp zbytkem sýra a zapékáme až se sýr roztaví