INGREDINCE: 400g drůbežích jater, 3 cibule, 2 jablka, 1 banán, šťáva z 1 citrónu, 2 lžíce másla, ml. pepř, lžička kari, 2 lžičky solamylu, 1 kelímku (100g) smetany na šlehání.
POSTUP PŘÍPRAVY: Jjátra opláchneme a osušíme. Cibuli rozčtvrtíme. Jablka oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, odstraníme jaderníky a nakrájíme na plátky. Oloupeme banány, rovněž nakrájíme na plátky a zakapeme citrónovou šťávou. Zahřejeme tuk, játra na něm opečeme, osolíme a opepříme.Vyjmeme je z tuku a udržujeme je stále teplá. Ve vypečené šťávě pak podusíme cibuli s jablky, až zesklovatí. Přidáme banány, posypeme kari a krátce prohřejeme. Znovu vložíme játra a ve smetaně dohladka rozmíchaný solamyl. Vše necháme asi 3 minuty při mírné teplotě povařit a ihned podáváme. Nejvhodnější příloha k těmto játrům je rýže.