INGREDIENCE: 8 kukuřičných klasů, sůl, 3 stroužky česneku, 6 lžic másla, 4 lžíce lupínku lískových oříšků, 1 kadeřávkový nebo hlávkový salát, 6 lžic octa, ml. bílý pepř, 1 lžička cukru, 5 lžic oleje.
POSTUP PŘÍPRAAVY: V mírně osolené vodě vaříme kukuřici asi 20 minut, až jsou zrnka měkká. Česnek prolisujeme. Kukuřici necháme na sítu okapat a potom každý klas rozkrojíme na 3 kusy. Ve velké pánvi zahřejeme máslo, na něm dozlatova opečeme česnek, oříškové lupínky a kousky kukuřice. Ty pak osolíme. Salát roztrháme na kousky. Ocet smícháme se solí, bílým pepřem a cukrem, zašleháme olej. Do zálivky salát lehce vmícháme. Kousky kukuřice a salát upravíme na talířích a podáváme přelité máslem.