xkuchtik.cz

 

ŠVÉDSKÉ BRAMBORY

 

INGREDIENCE: 750g malých brambor, sůl, 3 snítky čerstvé šalvěje nebo 1 lžíce sušené, 2 kelímky (po 200g) smetany na šlehání, bílý pepř, 50g strouhaného parmezánu nebo starší goudy.

POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme a omyjeme. Do každé z nich uděláme napříč husté zářezy. Pak brambory srovnáme do ohnivzdorné formy a posypeme solí. V předehřáté troubě175°C je pak asi 20 minut opékáme. Mezitím opereme Šalvěj. Snítku si necháme na ozdobení, ze zbytku otrháme lístky. Osolíme a opepříme smetanu a nalijeme ji na brambory. Ty pak posypeme lístky šalvěje, sýrem a pepřem a asi 40 minut dopékáme. Podáváme je ozdobené šalvěji k pečenému nebo grilovanému masu.

 


Vloženo:8. 11. 2008  
http://www.xkuchtik.cz