INGREDIENCE: 6 plátků bílé želatiny, 400g uzených krůtích prsíček, svazek petrželky, sklenice (375 ml) nakládané zeleniny, 1 l čiré kuřecí polévky z kostí, 750g brambor, worcesterovou omáčku, bílý pepř, sůl, 1 cibule, 2 lžíce másla, 2 lžíce hl. mouky, 1 l mléka, 2 lžíce citrónové šťávy, špetku strouhaného muškátového oříšku.
POSTUP PŘÍPRAVY: Želatinu namočíme do studené vody. Krůtí prsíčka nakrájíme na malé kousky. Petrželku otrháme. Nakládanou zeleninu dáme okapat a popřípadě ji ještě pokrájíme. Ohřejeme kuřecí vývar. Vymačkáme želatinu a rozpustíme ji ve vývaru, necháme vychladnout, ochutíme pepřem a worcesterovou omáčkou. Pak vypláchneme mísu a obsahu asi 1 1 litru studenou vodou. Na dno nalijeme trochu vývaru a dáme do chladničky ztuhnout. Na tento základ navrstvíme zeleninu, kostičky masa, posypeme částí petrželky, zalijeme opět vývarem a dáme do ledničky vychladnout. Brambory nakrájíme na kousky a vaříme asi 20 minut v osolené vodě. Cibuli nakrájíme na nadrobno. V pánvi rozpustíme tuk a cibuli na něm dusíme, až zesklovatí. Poprášíme moukou, jíšku uděláme dozlatova a zalijeme mlékem. Za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Dochutíme citrónovou šťávou, pepřem a muškátovým oříškem. Uvařené brambory necháme okapat a vložíme je do bešamelové omáčky. Mísu s rosolem ponoříme na chvíli do horké vody a překlopme na talíře. Rosol nakrájíme na porce a podáváme s bramborami, ozdobenými zbylou petrželkou.