xkuchtik.cz

 

VAJÍČKA VE VOŇAVÉ OMÁČCE

 

INGREDIENCE: 8 vajec, 3 cibule, 4 lžíce oleje, 1 konzerva (425g) loupaných rajských jablíček, sůl. bílý pepř, 1 lžička sušeného provensálského koření, 2 lžičky solamylu, 1 kelímku (100g) smetany ke šlehání. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli přepůlíme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm za stálého míchání do zlatova opečeme. Rajská rozkrájíme v nálevu na větší kousky, přilijeme k cibuli a okořeníme podle chuti solí, pepřem a provensálským kořením. Vše dohromady asi 10 minut dusíme na malém ohni. Vejce vaříme asi 8 minut natvrdo. N troše vody rozmícháme dohladka solamyl. Vmícháme jej do rajské omáčky, krátce povaříme a nakonec zjemníme smetanou. Uvaření vejce oloupeme a přepůlíme. Vejce dáme do omáčky a popřípadě podle chuti posypeme petrželkou. Chutnou přílohou těchto vajíček ve voňavé omáčce je rýže.

 


Vloženo:26. 3. 2014  
http://www.xkuchtik.cz