xkuchtik.cz

 

PIKANTNÍ KRŮTÍ PRSÍČKA.

 

INGREDIENCE: 500g krůtích prsíček, 1 konzerva (425g) loupaných rajských jablíček, 3 cibule, 3 lžíce oleje, 200g dlouhozrnné rýže, 1/8 l čirého vývaru z kostky, 100g mraženého hrášku, 1 salátové okurky, 4 stroužky česneku, 500g netučného tvarohu, 3 lžíce mléka, sůl, bílý pepř, 1 malou papriku.

POSTUP PŘÍPRAVY:  Rajská nakrájíme na kousky a i s nálevem propasírujeme přes síto. 1 cibuli nakrájíme na jemné kostičky. V kastrolu zahřejeme 1 lžíci oleje a smažíme na něm cibuli, až zesklovatí. Přidáme rýži a spolu s rýží podusíme. Přilijeme rajčatové pyré a připravený vývar, přivedeme do varu a na malém ohni asi 20 minut vaříme. 5 minut před dovařením přidáme ještě hrášek. Okurku nastrouháme nahrubo. Česnek prolisujeme. Tvaroh utřeme dohladka s mlékem. Vmícháme okurku a polovinu česneku, osolíme a opepříme. Zbylé dvě cibule nakrájíme na kolečka. Papriku nakrájíme na špalíky. Maso pak rozkrájíme na proužky. Zahřejeme zbytek oleje a asi 5 minut na něm dusíme cibuli, zbylý česnek a papriku. Vyndáme zeleninu a udržujeme ji teplou. Za stálého obracení postupně v pánvi opečeme maso, každou dávku asi 5 minut. Opět přidáme do pánve zeleninu a okořeníme solí, pepřem, tymiánem a paprikou. Rýži ochutíme solí, pepřem a paprikou. Podáváme s ochuceným tvarohem.

 


Vloženo:23. 11. 2003  
http://www.xkuchtik.cz