INGREDIENCE: 750g rybího filé, šťáva z 1 citronu, 2 velké pórky, 2 lžíce másla, 2 lžíce hl. mouky, 2 lžíce kari, 1 l mléka, sůl, pepř, 5 lžic smetany ke šlehání, 1 l vývaru z kostky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Kousky ryby nakrájíme na větší kostky a pořádně pokapeme citronem . pórek nakrájíme na tenčí kolečka. Zahřejeme tuk, pórek v něm podusíme a vyjmeme ho. V horkém tuku necháme zpěnit mouku s kari. Za stálého míchání podlijeme mlékem, připravenou polévkou a dobře povaříme. Přidáme smetanu a vaříme ještě asi 1 minutu. Kousky ryby vložíme do kari omáčky a 10 minut dusíme. Nakonec ještě přidáme udušený pórek, vše osolíme a opepříme. Příloha: Rýže.