INGREDIENCE: 8 vajec, 2 cibule, 3 lžíce másla, 3 lžíce hl. mouky, 1 l mléka, 1 l čiré polévky, 1 svazek pažitky, 1 konzerva (210 ml) tuňáka v vlastní šťávě, 2 lžíce kaparů, sůl ,čerstvě ml. bílý pepř.
POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařme vejce natvrdo. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Zahřejme tuk a cibuli na něm opečeme dozlatova. Zasypeme moukou a za stálého míchání ji necháme zpěnit. Potom postupně přiléváme studené mléko a polévku a stále mícháme. Přivedeme do varu a asi 5 minut vaříme. Pažitku nakrájíme na malé roličky. Tuňáka rozebereme dvěma vidličkami na menší kousky. Uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na úhledné šestinky. Poté vejce, kapary, tuňáka a pažitku vložíme do omáčky, kterou dochutíme solí a pepřem. Příloha: Bramborová kaše s osmaženou cibulkou.