INGREDIENCE: 200g bílých a zelených špaget, 50g uzeného špeku, 1 cibule, 500g kuřecích či husích jater, 1 lžíce másla, ml. pepř, 250g hlívy ústřičné nebo žampionů, 1 střední cukina, 3 stonky šalvěje nebo lžička sušené, 1 1 šálku šlehačky (cca 200g), 2 lžíce maizeny.
POSTUP PŘÍPRAVY: Špagety povařme 10 minut ve vroucí osolené vodě. Mezitím nakrájíme špek na drobné kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Játra pokrájíme na kousky. Na pánvi rozpustíme tuk a opečeme špek do chřupava. Přidáme játra a opečeme spolu se špekem. Osolíme opepříme a vyjmeme. Houby nakrájíme na kousky. Cukinu nakrájíme na kostky. Obojí cukinu i houby, vložíme tuku po játrech a pod pokličkou dusíme. Šalvěj opereme a osušíme. 3 kousky pokrájíme najemno a dáme do pánve. Zbytek šalvěje si necháme na ozdobu. Celerovou nať krátce podusíme, zalijeme smetanou a necháme krátce povařit. Maizenu rozmícháme ve troše studené vody dohladka a omáčku jí zahustíme. Všechny ingredience necháme chvíli povařit. Podle chuti ještě osolíme a opepříme. Játra znovu vložíme do omáčky a prohřejeme. Špagety necháme okapat a upravíme je do věnce na předehřátém talíři. Do středu vložíme ragú a ozdobíme šalvějí.