Vybereme krásné květenství, položíme je na papír a necháme několik minut ležet, aby mohl vylézt drobný hmyz. ZÁKLADNÍ RECEPT NA TĚSTÍČKO: 200g moky, 1 lžíce soli, 1/4 litru piva, minerální voda nebo víno, 2 celé vejce, 2 žloutky, 20až 30 květenství černého bezu nebo akátu, tuk nebo olej na smažení, práškový cukr na posypání. POSTUP PŘÍPRAVY: mouku smícháme se solí, tekutinu promícháme, přidáme celé vejce a žloutky. Dobře promísené těstíčko necháme 1 až 2 hodiny odpočinout-kynout. Pak se potáhnou křupavým těstíčkem. VARIANTA ZÁKLADNÍHO RECEPTU: Do vykynutého těsta dáme dva do tuha ušlehané bílky. Chuťově neutrální olej na smažení podtrhuje jemnou vůni květů. Olivový olej vůni zesiluje, stejně tak klasické přeškvařené máslo. Selské škvařené sádlo má své silné aróma. Ztužený rostlinný tuk působí, že pečivo je po vychladnutí tvrdé.