INGREDIENCE: 500g krůtích jater, 1 cibule, 50g anglické slaniny, 500g dlouhých zelených nudlí, sůl, 30g másla, bílý pepř, 1 balíček (500g) propasírovaných rajčat, 1 kelímku (100g) smetany ke šlehání, trochu sušené majoránky, 2 lžíce světlé jíšky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Játra nakrájím na malé kousky. Cibuli pokrájíme nadrobno. Slaninu pokrájíme na kostičky. Nudle vaříme ve velkém množství osolené vody asi 8 minut. Na pánvi rozehřejeme tuk. Játra v něm opečeme, opepříme je a vyjeme. Ve stejném tuku osmažíme nakrájenou cibuli a slaninu. Vmícháme propasírovaná rajčata a šlehačku, přidáme trochu majoránky, povaříme a zahustíme světlou jíškou. Játra v omáčce prohřejeme a dochutíme solí a pepřem.