INGREDIENCE: 1kg skopové kýty, 2 cibule, olej, hovězí vývar, trochu hladké mouky, mletý pepř, sůl, kari, 1/8 l sladké a 1/4 l kyselé smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso ze skopové kýty nakrájíme na menší proužky, cibuli na kostičky. Obojí dáme opražit na oleji, trochu podlijeme a zaprášíme moukou. Po chvíli opepříme, osolíme a přidáme kari. Nyní přilijeme tolik hovězího vývaru, že je v něm maso ponořeno. Vydusí-li se, přidáme jej po třetí. Nakonec zjemníme omáčkou sladkou smetanou a poté přilijeme kyselou. Podáváme buďto s hrozinkami, namočenými v teplé vodě, nebo s rozpůlenými banány. Ty buď opečeme na másle, nebo je necháme zhnědnout na plechu v troubě. Místo těchto příloh přichází v úvahu i porce burských oříšků a porce nastrouhaného kokosu.