INGREDIENCE: 600g vepřové kotlety, 200g holandského kmínového tvrdého sýra, 200 g šunky v celku, 500g rajčat, 50g oleje, 500g brambor, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Pečeni nakrájíme na kotlety, které nakrojíme od kosti a potom nakrojíme i jejich okraje. Maso se tak dobře propeče a nekroutí se. Na předehřátou pánev vlijeme olej a kotlety po obou stranách opečeme. Mírně je osolíme a na povrch dáme malé špalíčky sýra, které se na horkém mase rozpustí. Maso přeložíme do zapékací misky. Do pánve vložíme na větší nudličky nakrájenou šunku, kterou zprudka opečeme a poklademe na maso. Nepřisolujeme neboť šunka i sýr jsou dostatečně slané a sýr je navíc kořeněný. Oloupané brambory podélně nakrájíme na měsíčky, které dáme vařit do osolené vody. Rajská jablíčka omyjeme, na špičce je krátkými zářezy křížem nakrojíme, asi na 6 vteřin ponoříme do vroucí vody, vyjmeme a opláchneme pod vodou. Pak je oloupeme a rozkrojíme na půlky, které v čisté utěrce mírným tlakem zformujeme na úhledné noky. Kotlety doplníme připravenými rajčaty a krátce zapečeme v troubě při 180°C.