xkuchtik.cz

 

MASOVÁ PAŠTIKA S JÁTRY

 

INGREDIENCE: 300g vepřové plece, 300g vepřových jater, 200g uzené slaniny, 100g cibule, 1 lžička mleté papriky, 2 lžíce tekuté smetany, mletý pepř, nové koření, kmín, šalvěj, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Pečené maso dvakrát umeleme na jemném mlýnku spolu s játry. Potom umeleme slaninu,necháme ji rozpustit a opečeme na ní dozlatova jemně nakrájenou cibuli. Vsypeme lžičku koření, papriku a sůl a přelijeme smetanou. Ihned spojíme s mletým masem a játry, promícháme a ochutnáme-musí být pikantní, vařením se chuť stáhne. Formu si vyložíme alobalem a plátky slaniny a vlijeme do ní masovou směs. Pečeme v troubě ve vodní lázni při 85°C pod pokličkou asi 1 hodinu. Necháme do druhého dne vychladit, vyklopíme z formy a krájíme na plátky.

 


Vloženo:4. 6. 2000  
http://www.xkuchtik.cz