xkuchtik.cz

 

DOMÁCÍ SULC

 

INGREDIENCE: 1 vepřové koleno, 2 vepřové nožičky, 300 g kořenové zeleniny, 100 g sterilovaných okurek, 100 g sterilovaného hrášku, 3 vařená , 20 g želatiny v prášku, 1 lžička celého pepře a 1 lžička nového koření a 1 dl octa, sůl.  

POSTUP PŘÍPRAVY: Dokonale očištěné koleno a nožičky vložíme do vody a vaříme spolu s kořením a solí téměř do měkka. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu v celku a dovaříme maso ( v hrnci zůstane asi 1/3 vývaru).Maso kůži i zeleninu pokrájíme na kousky a vložíme do přecezeného vývaru, který pikantně dochutíme solí, kořením a octem. Až vše vychladne vmícháme namočenou želatinu,, hrášek, nakrájené okurky a vejce na tvrdo. Vše mírně prohřejeme. Pokud se na povrchu objeví tuk, odsajeme ho papírovým ubrouskem. Vše vlijeme do formy a necháme do druhého dne ztuhnout. Krájíme na plátky a podáváme s pečivem.

 


Vloženo:8. 1. 2017  
http://www.xkuchtik.cz