INGREDIENCE: 1/2 zadku zajíce, 10dkg slaniny, sůl, 4dkg a 10dkg másla na potírání, 2 menší cibule, 6 celých pepřů, 1 lžička mouky. POSTUP PŘÍPRAVY. Maso se zbaví blan a šlach, protáhne se na kýtách i hřbetě slaninou a solí se. Na pekáči se zpění máslo s cibulí nakrájenou na tenké plátky a nechá s jemně zažloutnout. Pak se vloží do pekáče zajíc, okoření se pepřem a podlije slabší hovězí polévkou, přikryje se a nechá asi 1/2 hodiny dusit. Dopeče se za stálého potírání rozpáleným máslem v dobře vyhřáté troubě do růžova. Hotový zajíc se krájí na díly, vloží sena mělkou mísu. Šťáva, která zbyla na pekáči, se zahustí špetkou jemné mouky a nechá se za stálého míchání zhoustnout na plotně. Pak se na zajíce procedí. Příloha knedlík a celerový salát.