INGREDIENCE: 1 menší kuře, 1 lžíce oleje, 100g slaniny, 3 rajčata, 2 cibule (menší), 1 lžíce kyselé smetany, 2 citróny, podle chuti sůl, špetka mletého pepře, 1 mrkev, 1 petržel, malý kousek celeru.
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné vyprané kuře rozdělíme na čtyři porce, osolíme, opepříme a opečeme do zlatova. Opečené porce kuřete vyjmeme a na celé dávce oleje osmahneme drobně krájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a podlijeme vodou. Na tento základ dáme dusit opečené porce kuřete s na kostičky nakrájenou slaninou. Když je maso z kuřete měkké, porce vyjmeme a ihned vykostíme. Do vydušeného základu přidáme na čtvrtky nakrájená, jader zbavená a oloupaná rajčata, vše ještě podusíme a nakonec přidáme kyselou smetanu s citrónovou šťávou. Připravenou omáčku necháme vychladnout a vložíme do ní vykostěné porce kuřete. Nejlepší je až druhý den.